17 Ağustos 2010 Salı

8 Mesut'tan Bekir Çınar'a

Vakti zamanında Molla Arap Mahallesi'ndeki Balabanbey İlköğretim Okulu'nun Bozkurt Kösedağ adında bir müdürü, bahsi geçen yer, kurum ve şahıs adlarının Türk-İslam sentezciliğine yakışmayacak 8 Mesut lakabında da bir futbol hocası vardı. Mesut Hoca futbol dışında hiçbir şeyle uğraşmamış, Türk filmlerindeki tek göz evlerinde ondan gelin torun ve hatta torba bekleyen annesiyle yaşar gider, okuldan kazandığı üç beş kuruşla da maç sonraları bize simit gazoz neyim ısmarlardı. Dünyası her şeyi futboldu vesselam.
 Mesut Hoca'nın her idman öncesi, orada hazır bulunmayan futbolcularla ilgili demeci aynıydı: "Artıkın yetti canıma çocuklar! ordakılar geliyo da burdakılar niye gelmiyo vallahi de billahi davayı kaybetçez. Sahaya çıktığınızda meziyetinizi gösterin artıkın!" Sinirlendiği zaman lakabından mütevellid zikzaklar çizerek üzerimize doğru koştuğu günlerden birinde attığı tokat sonrası bir daha görüşmesek de haberlerini hala alırım. Hala aynı haberleri alırım...


Bugün Adana Demirspor'un eski başkanı Bekir Çınar'ın intihar haberini okurken aklıma ilk 8 Mesut geldi. Adana Demirspor'u yaşatmak için cebinden verdiği paraları geri alamayınca tefecilerin eline düşen ve borcu ödenemeyecek duruma gelince de intihar eden Bekir Çınar da başka köyün delisiydi.

Yazdığımı bir yere bağlamadan  bu son kahramanlar çok yaşasın diyeceğim! ordakılar da gelsin burdakılar da, yoksa vallahi de billahi davayı kaybedicez!

Hiç yorum yok: