20 Temmuz 2011 Çarşamba

Alevler içindeki flaş transfer topu kadar da mı değerimiz yok?

Vaktiyle bir gazetede Galatasaray muhabirliği yapan ahbabıma yazın bunca spor gazetesinin, gazetelerin spor birimlerinin (burada kastedilen haliyle futbol) bu kadar transfer haberini nereden bulduğunu sormuştum. Demişti ki: “Şimdi beni gazetelerden arıyorlar, diyorlar ki bize transfer haberi lazım. Yapmayın etmeyin, elimde böyle bir bilgi yok desem de dinletemiyorum. Bakıyorum olacak gibi değil, yaz kardeşim diyorum: ‘Altıntop Harekatı! Hamit ve Halil Altıntop kardeşler İstanbul yolcusu!' Tabii ertesi gün aynı adamlar arayıp 'ee abi şimdi ne yazalım?' diye sorduklarında da yeni manşeti veriyorum: 'Harekat suya battı'." 

   
Futbol aşkı için bacağınızdan vazgeçtiğiniz oldu mu? 


Her gün gazetelerde birkaç ülke bütçesine denk gelecek transfer haberleri alevli flaş transfer topu eşliğinde yapılırken, beni "yakan" ise Hürriyet başta olmak üzere tüm haber sitelerinin futbol aşkı için bacağından vazgeçtiği söylenilen Konya Ampüte Takımı oyuncusu Ganalı Yeboah Atta’nınki oldu. Haberde, protez bacak karşılığında bu takıma transfer olan ve yapılan tetkikler sonucunda ise protez takılması için bacağının kesilmesine gerek olmadığı söylenen, yaklaşık 6 aylık bir tedavi sonrası koltuk değneksiz, aksayarak da olsa yürüme ihtimali olduğunun belirtilmesine karşılık oyuncunun, kurallar gereği Ampüte Ligi'nde oynamasına müsaade edilmeyeceği için tedaviyi reddetmesini “futbol aşkı” şeklinde vermişler.

transfer sezonu boyunca hayatımızda önemli yeri 
olan alevli flaş transfer topu 

Bir insan evladı, Gana'dan kalkıp ailesini orada bırakıp sadece protez bacak karşılığı Konya’ya geliyor, fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere izbenin de izbesi bir evde yaşıyor, bacağının iyileşme ihtimaline karşı bunu reddediyorsa bunun sebebi AÇLIKTIR. 39 yaşında biri birkaç sene daha top oynayıp para kazanabilmek için belki de kalan ömrünü bu şekilde geçirmeye karar vermişken haberin içeriği taşımadığı flaş transfer muhteviyatı nedeniyle editörlerce böyle işlenmiş. Çünkü garibanlığın alevler içinde kalmış transfer topu kadar bile değeri, itibarı yoktur.


  
futbol aşkı için tedavisine karşı çıkan Yeboah Atta

*** 
Gidin topunuzu başka yerde oynayın


özgürlüğe kaçış
Gün geçmiyor ki belli bir yaşa geldikten sonra topumuzu başka yerde oynama safhasını geçeriz diye düşünenlerin peşini hayatın mutlak gerçekleri bıraksın sevgili seyirciler.

Banu Güven gibi Vedat Türkali, Leyla Zana işlerine karışmayan Mirgün Cabas özgürce motoruna atlayıp memleketi dolaşıyor ve gözleme pişirilip yerel dansların edildiği, hiç yakılmamış köylerimizi NTV ekranına taşıyor.


*** 
Onlar da provaları izlerken duymamış olabilirler  

Aynur’un başına gelenleri hepimiz biliyoruz, aşinalığımız da dizboyu. Şehitlerin verildiği gün caz dinlemeye gelenler aynı gün Aynur'a Kürtçeyse 'caz yapma'masını buyurdular. Şaşıranlar dahi oldu, nasıl olur da bu okumuş kitle böyle şeyler yapar, diye. Onlara şunu söylemek isterim ki Yılmaz Özdil bu gelişmeler üzerine tatilini yarıda keserek yazılarına geri dönmüş haberiniz olsun.

Aynı gün Trabzon’a konser vermeye giden Tarkan ikinci şarkısını okuduktan sonra, stadyumu dolduran 50.000 (yazıyla, elli bin) kişiye, "bütün gün provada olduğum için şehitlerin haberini yeni aldım, isterseniz şimdi bırakalım ya da devam edelim, kararı siz verin" demiş. Yine bu olaylardan haberi olmayan stadyumdaki 50 bin kişi de "şehitler ölmez, vatan bölünmez" diye bağırarak konserin bitmesini istemişler. Adını kalbimize yazmadık, kazıdık Tarkan!

Sizin hiç….
Olaylar üzerine Gönül Yarası filminden çok bahsedildi, "bu şarkıda ağlamak için Kürtçe bilmeye gerek var mı ağabey?" dendi, durdu. Ben, bizzat, kendim, ilk “sizin hiç babanız öldü mü?” gecemde Aynur’dan “Ahmedo”yu dinleyip hüngür hüngür ağlamıştım, abillerim ablalarım.

3 yorum:

Darkstar dedi ki...

Ganalı amcamız şike iddaalarından dolayı buraya gelmek için ayağını feda etmiş olabilir , aynı amcamızın da geçen haftalarda sakatatçı Sadık abimize tek böbreğini satması haberi de büyük yankı uyandırmıştı .

güney dedi ki...

Bu zaytung haberi değil, aynı mantıkla da yaklaşılmaması gerekir derim darkstar bey. askerde beyin pişti demek ki senin.

Darkstar dedi ki...

Askerde her haber zaytung haberi gibi geliyor Güney bey . İstihbaratlar bizi bu hale getirdi.