15 Aralık 2014 Pazartesi

Haşim

Ahmet Haşim, Çanakkale Savaşları'na yedek subay olarak katılmış fakat Akif yahut diğerleri gibi ne yaşadı etti, tek satır yazmamış. Dönüşte kendisinden hamasi edebiyat bekleyenlere de: “Benden kahramanlık neşidesi mi bekliyorsunuz? Onu da her şey olup bittikten sonra izzet ve ikram ile Çanakkale’ye davet edilen şairlerden dinlersiniz" demiş. 

Haşim Geçilmez. 

2 yorum:

Gediz Fişek dedi ki...

Güney, bu anektodu daha önce senden dinlemiş olmama rağmen (Haşim geçilmez!, kısmı hariç, ki o olmayınca biraz eksik kalıyor) burada okumak, nasıl desem, daha bir kerre güzeldi. Ayrıca sayfanın altında "Hiç yorum yok" ifadesi de azcık hüzünlendirdi beni. Sadece "yorum yok" yazsaydı belki bu kadar müteessir olmayacaktım, o "hiç" de neyin nesi acaba? Rilke'nin kim bilir nerede okuduğum "Benim gülüm yok. Hiç yok." dizesi de bir zaman benzer bir etki bırakmıştı üstümde. Bütün bunlar yetmezmiş gibi, bir de robot olmadığımı kanıtlamam gerekiyor bu yorumu bırakabilmek için. Tuhaf şey doğrusu. Kendinden başka bir şeyden bahsetmeyen bu yorumumu da izninle şu tespitle bitirmek isterim: Hiç Haşim okumamış olan nesle aşina değilim.

güney dedi ki...

"İnsanım ben hayvan değilim, duygularım var, sevmeden hayır"
Mutaf


"Hiç yorum yok" sanırsam sayıları trilyarları aşan blog yazarlarının müthiş şeyler yazdıklarını düşündükleri şeylere tekrar tekrar dönüp "yahu bir tane de mi yorum yok?" şeklindeki serzenişlerine düşünceli bir admin tarafından verilmiş bir cevap olabilir ki biliyorsun bu dönemde düşünceli bir admin bulmak gün geçtikçe zorlaşıyor.

4-5 yıldır ilk kez yazdıklarıma bu şekilde bir yorum yapıldığı için ne diyeceğimi bilemiyorum o nedenle burada bitiriyorum.