15 Kasım 2012 Perşembe

Az Gittik Oğuz Gittik (S01E02)

previously on Mad Men
--
                                              ~Arka Sokaklar'da Neler Oluyor?~ 

Bunun için çok çabalamadı değil. Üniversitede, Sinema Kulübü tarafından gösterilen bir iki filmin ortasında odayı terk etti, Doğa Dostları Kulübü’nün bir toplantısında “yine Amasra’ya gidilecekse ben yokum!” diyerek tehditler savurdu. Hiç sevgilisi olmadığından romantik serseri aşık olmak üzerine geliştirdiği planlarını hep ertelemek durumunda kaldı. Oysa çok sevdiği biri vardı: Neslihan.

Oğuz ofise varmak için tam köşeyi döndüğünde konser afişlerinin yapıştırıldığı duvarda Murat Evgin’in hafta sonu Beyoğlu’nda bir barda ve Güngören’deki bir kültür merkezinde konserlerinin olduğunu gördü. O esnada yıllarca peşinden koşup hiç yüz alamadığı Neslihan’la yaptıkları o son konuşma aklına geldi:

-      Murat Evgin’in şarkı söylediği bir ülkede yaşamak zaten yeterince ağır Oğuz, bir de seninle uğraşamam!

Oğuz, Neslihan’ın ne demek istediğini genelde pek anlamazdı. Hem Oğuz bir Arka Sokaklar müdavimiydi ve dizinin bunca izlenmesinin arkasında izleyiciyi motive eden gücün Murat Evgin’in müzikleri olduğunu düşünüyordu. Çalıştığı ajansta arkadaşlarının sürekli Amerikan kanallarında gösterilen dizilerle ilgili sohbet ettiğini gördükçe, birkaç haftasını bunları izlemeye ayırsa da hiçbirinden Arka Sokaklar’daki heyecanı alamamıştı. Hem panelvanı olay mahalline dayayıp, içinden köpekle birlikte fırlayıp, suçluları etkisiz hale getirmek varken, işleri bu kadar da zorlaştırmak niyeydi?

NASİPSE MABADI VAR...

Hiç yorum yok: